Lisbeth og Ole Frølund

Hvis man ønsker det, er der rig mulighed for at dyrke fællesskabet i Voel, lyder det fra Ole og Lisbeth Frølund


At Ole og Lisbeth Frølund og deres tre drenge, Albert, Laurids og Karl, valgte at købe grund og opføre hus i Voel, var et sammentræf af omstændigheder. For egentlig var parret, der flyttede til byen fra en lejlighed i København, på udkig efter en bolig i Gødvad eller Silkeborg.
Og der var ikke noget tidspunkt, hvor Voel var inde i betragtningerne.

Lisbeth, Ole, Albert, Laurids og Karl

-Vi ville gerne tilbage til Jylland, og var enige om at området omkring Silkeborg var attraktivt siger Lisbeth, der suppleres af Ole.
- Men mulighederne stod åbne. Albert skulle til at begynde i skole, og vi var begge på udkig efter andet arbejde, så tidspunktet var fint, siger Ole.

At det alligevel blev Voel, skyldes ikke mindst en af Oles kammerater, der sammen med sin hustru også var på jagt efter et nyt sted at bo.
- Vi havde talt om, at det kunne være sjovt at komme til at bo i den samme by, siger Ole og tilføjer.
- Og så skulle min kammerat og hans hustru på turne i området, og se på muligheder i Vinderslev og Fårvang.Så fik vi dem lige til at køre forbi Voel, og se nærmere på byen og nogle grunde, der var sat til salg, siger Ole.
Det var en lørdag, og mandag var sidste chance for at byde på grundene. Resultatet blev, at såvel Ole og Lisbeth som kammeraten og hans hustru bød på en grund. Og kort efter kunne de skrive grundejer - og naboer - på visitkortet.
- Så dybest set var det tilfældigheder, der gjorde, at det blev Voel, siger Lisbeth.
- Men det ligger jo geografisk rigtig godt, tilføjer Ole.

Det var dog ikke uden sommerfugle i maven, at Ole og Lisbeth skulle etablere sig i Voel. Ikke mindst fordi de begge altid har boet "langt ude på landet" eller centralt i en storby.
- Men det er rigtig fint at starte en ny tilværelse uden hæk. Og når man som os kom med tre børn, så åbner alle mulighederne sig. Lynhurtigt kan man gennem børnene få skabt netværk til andre forældre i skolen og børnehaven, siger Lisbeth. - Voel er et lille lokalsamfund, hvor man ofte kender hinanden, og hvor fællesskabet bygger på tillid, tilføjer Ole, inden Lisbeth pointerer, at trods betegnelsen lokalsamfund, står byen ikke i stampe.
- Det er et lokalsamfund med vækst og muligheder, siger Lisbeth.

Har du lyst til at høre mere om Ole og Lisbets oplevelse af Voel, eller har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte familien.Mail: ole@bravissimo.dk